Aussieringens

Alla inlägg under augusti 2010

Av Carina Losenborg - 20 augusti 2010 08:25

Igår var det dax för Bus att gå kurs i Agility. Hon började en nybörjarkurs för Ulrika uppe på Jbk.

Vi åkte upp ganska tidigt för att kunna gå en sväng innan träningen och jag tog bara med Bus, detta tycker hon är mycket märkligt när jag gör men gillar det skarpt. Iaf tog vi oss en skogspromenad och möte sedan upp de andra kursdeltagarna vid klubbstugan.
Bus är mycket enkel att ha med sig det räcker att man säger till henne att hon ska ligga stilla så gör hon det, andra hundar kan försöka nosa på henne men hon ligger, min duktiga tjej.

Iaf så gick vi ut och skulle gå igenom alla hinder, vi hade 3 stationen.
station nr 1 kort tunnel, lång tunnel och platttunnel - inga var några problem för bus, Hon har dock mer problem om man bara står och försöker få henne att gå in, det går bättre om man springer och bara säger genom då springer hon rakt igenom utan problem.

Station nr 2 hopp, däcket och långhoppet - Inte heller där har hon några problem utan tar alltihop men vill ibland hoppa brevid på däcket så det måste vi träna mer på. Körde lite kombinationer på hopp oxå och hon tar det man visar henne.

Station nr 3 balans, A-hindret och vippen -  hon tar dessa utan problem och är inte rädd för gungbrädan så det lovar gott inför framtiden.

Efter träningen gick jag av henne och stretchade henne!

Nästa vecka kommer vi inte vara med på kursen då har jag andra saker för mig

:( men de ska gå igenom slalom då och det kan vi ju träna hemma i trädgården :)


Bus är duktig och det är roligt att bara åka och träna med henne, det som jag gillar mest hon henne är hennes följsamhet, ett bra ord när det gäller hundar! (men inte människor) Hon är enormt roligt och glad och tar allt man ger henne, hon är enkel att jobba med och uppmärksam. En mycket rolig hund!

Ska lägga mycket energi på henne under hösten och våren, tanken är att hon ska kunna starta båda agility och lydnad i vår. Då kommer ju inte Bimbo kunna tävla pga valpar så då är de Bus och Beon som ska tävlas och tränas.



Av Carina Losenborg - 18 augusti 2010 18:38

Idag har jag tränat med hundarna. Jag hade en plan i huvudet och den följde jag.


Bimbo:
Hon är stressad och okontaktbar, lägger sig och får sina ryck, piper och gnäller av förväntan. Har bestämt mig för att köra med boll och låta henne gå långa sträckor utan att få belöningen, för att kunna dämpa denna förväntan som förstör en hel del på tävlingarna. Hon är alltid så taggad när vi ska göra något att hon piper och låter och inte kan ligga stilla, detta är ofta dåligt då man börjar med plats.
Jag har försökt gå med henne innan men det hjälper inte, så nu ska jag se om jag kan hitta på ett sätt att göra henne lite lagom trött så att hon bara är lugn och inte för tröt för att jobba.
Hon piper och håller på i början av foten men lugnar snabbt ner sig, Går jättebra, svarar bra på bollen. Vi tränar mycket fot, ett läggande, en fjärr och en ruta. Vi kör ett par inkallanden med ställande oxå och 1:a gången stannar hon inte, vi gör om och då stannar hon, 3:e gången ännu bättre, 4:e kanon, kör ett par hopp med henne oxå men vid det laget börjar hon bli trött. Kör ännu mer fot med henne och kräver att hon faktiskt går fot. Gå faktiskt hyfsat, nu är hon mer koncentrerad och har mer fokus, lyssnar och är riktigt duktig.
Dock är det ett problem att hon inte har så mycket uthållighet men den kommer. Det har tagit mycket på henne med 8 valpar så jag får ha lite tålamod med henne. Hon är duktig iaf.


Sedan tog jag ut Beon och honom lekte jag bara med. Lekte med bollen och tränade snabba lägganden, han fick bara bollen om han lade sig snabbt. Sedan skulle jag visa Elin hur jag lärt in rutan så Beon fick vara försökskanin, han har ju aldrig testat rutan innan så. men jag ställer upp och han gör det kanon, inga problem, springer in i rutan alla gångerna.. Han är duktig min skrutt.


Sedan kom regnet vilket innebar att Bus inte fick någon träning idag. Hon klarar sig nog iaf utan :) Jag hade tänkte träna mer men Bimbo var enormt trött och regnet tog min motivation så nu får det vara till imorgon.


Imorgon ska ju Bus börja sin agilitykurs :) det ska bli roligt att se hur det går.

Av Carina Losenborg - 18 augusti 2010 10:39

Oj vad slö jag var idag, vaknade vid 9, (skönt med sovmorgon) och gick upp. Släppte ut hundarna som oxå har njutit av sin sovmorgon. Sedan har vi haft lite klapp och mys och gått en promenad. Skönt! Nu sitter jag och väntar på min första kund för dagen, det är skönt att ibland få börja dagen vid 11 :)


Idag ska jag åka till Habo för att massera men oxå hinna med och träna med mina hundar. Jag ska testa min nya taktik och se om det fungerar, jag tänkte jag skulle köra över Bimbo på bara belöning med boll och inget godis. Hon behöver röra på sig och inte få mer mat, hon skulle må bra av bara boll istället för kombinationen..  Får se hur det går.


Nu är det iaf klart att både Bus och Bimbo kommer att få gå varsin Agilitykurs, Bus kommer gå en nybörjar kurs och Bimbo en fortsättning. Ska bli roligt att se hur det går. Beon får stå över denna gången, hinner inte med mer än 2 kurser då jag ska försöka hinna med att jobba och vara med barnen oxå.


Denna hösten är verkligen full med roliga saker. :)

Av Carina Losenborg - 17 augusti 2010 19:51

Nu har jag suttit och funderat över mina tävlingar och träningar, hur jag ska lägga upp träningen och vad jag ska satsa på. Jag känner att det inte fungerar som jag gör just nu.
Jag har ju en tävling där jag ska tävla med båda Beon och Bimbo men sedan ska jag bara tävla en hund i taget, det blir för mycket att tävla båda, svårt att koncentrera sig på vad jag ska. Blir för stressigt och jobbigt. Tror att hundarna stressar upp sig för mycket eftersom jag blir så stressad.
Känner oxå att jag inte blir koncentrerad på det jag håller på med utan att min tanke vandrar fram och tillbaka mellan hundarna, det vinner varken de eller jag på utan de märker nog att jag är disträ. Nu ska jag satsa på en hund i taget.


Därför har jag bestämt att Bimbo ska få göra 2 tävlingar i lydnad den 28:e och 29:e augusti. Då ska jag bara ta med henne och lägga all fokus på henne och inte de andra. Tror det går bättre då.

Sedan ska Beon få tävla i september istället. Då får Bimbo gå över till agility och appellen. Jag tror detta är ett bra upplägg men vi får se :)


Imorgon ska jag iaf åka till Habo för jag ska dit och jobba men jag ska oxå passa på och träna hundarna på klubben. Då ska jag se om jag kan få Bimbo att göra det jag vill och om jag kan hitta en bättre motivator till Beon, Bus ska jag köra ställande med imorgon.

Av Carina Losenborg - 17 augusti 2010 14:22

Nu har jag varit och vallat med hundarna.

Vi hade 4 baggar i en fålla eftersom de inte är speciellt invallade och ganska flygiga vill jag inte riskera att hundarna stack med fåren. Mina har ju nte vallat på ett tag, Bimbo har inte valat på hela förra året och Beon har ju bara testat en gång förra sommaren.


Bimbo fick börja och hon visste precis, hon fick dock ryck och sprang som en galning runt runt fållan innan jag fick henna att lyssna och komma i balans. Sedan var hon duktig, dock är hon inte så uthållig än utan blir trött fort. Men duktig är hon min lilla vän. Måste jobba mer på hennes uthållighet och kondition.


Beon som bara har vallat en gång innan, fattade direkt, går bra i balans men inte lika koncentrerad som bimbo men det kommer. Han tycker dock att det är otroligt roligt och jobbar på bra. Detta kan nog vara bra för honom, han får jobba självständigt, det stärker honom. Jobbade mycket med beröm på honom idag.


Bus fick komma ut sist och först var fåren enormt otäcka och vad skulle man egentligen göra med dem?? Jag gick in i fållan och när de rör på sig ja då var de mer intressanta. Jag tog in henne oxå i fållan och hon trycker dem bra men vill inte gärna lämna min sida. Lite otäcka är de allt. Hon är ju väldigt mammig oxå så hon vill helst vara där jag är. Men sedan plockade vi ut fåren för att ta dem till hagen och då vaknade hon, nu rörde de ju på sig och oj vad det var roligt då..

Sedan gick vi ner till en annan flock som är lite större och flygigare, detta var enormt kul, Disa (Emmas hund) fick valla flocken fram och tillbaka och Bus var helt galen.. så nu är hon ordentligt tänd..:) Ska bli kul att se hur hon hanterar fåren nästa gång hon ser dem.


Detta är något som är enormt roligt och jag har ju vallat mycket innan med mina bc så det är kul att ta upp det igen. Alla hundarna ligger nu snälla och sover vid mina fötter, helt slut efter dagens vallning. Precis så ska det vara!


Hade tänkt ta lite bilder på hundarna men kamerna glömde jag i bilen :( så det får bli nästa gång!

Av Carina Losenborg - 17 augusti 2010 09:17

Igår blev det klart att jag och Emma inte kommer åka till Bruks SM Det har blivit problem med vår monterplats så vi struntar i att åka. Ja ja vi sparar iaf 140 mil i bilen :) Man får se det possitiva i varje situation. Fnns ingen anledning över att deppa ner sig när det ändå inte går att lösa.


Idag ska jag åka och valla med alla mina hundar, ska bli jätteroligt, jag vet att Bimbo och beon vet vad de ska göra men det ska bli kul att se bus valla :) Återkommer med hur det gick.


Jag känner mig trött och hängig idag, känns som om luften har gått ur, kan bero på vädret som är allt annat än roligt. Men jag piggar nog på mig när jag kommer igång. Hundarna ligger just nu vid mina fötter och sover, förbereder sig för vad som komma skall. :)


Jag skickade iväg 2 förfrågningar om efteranmälningar på tävlingar i går oxå.. får se vad de säger. Vet inte om jag ska tävla båda hundarna eller om jag bara anmäler en, känns som om jag skulle behöva fokus på bara en ett tag. Svårt ibland när man ska tävla med 2 hundar och man ska vara nervös för olika saker med olika hundar. känns som om jag skulle behöva satsa på en hund men samtidigt vill jag tävla båda.. svårt det där..



Av Carina Losenborg - 16 augusti 2010 09:09

Ibland blir jag så trött på att människor runt omkring inte orkar ta sitt ansvar, de antar att de kan betee sig hur som helst mot andra människor utan att det får reprimalier. Detta är otyg och jag gillar det verkligen inte.
Är man över 18 år gammal är man gammal nog att veta vad som är rätt eller fel och vet man inte får man fråga.

Tydligen är jag inne i en svacka för jag har på senaste tiden haft flera st som gör saker som de inte ska eller bör utan att fråga eller kolla om det är ok och jag blir mer och mer arg för varje gång det händer. Jag är trött på det, man kan inte anta saker och bara köra på utan man får väl ringa i god tid och kolla med personen i fråga??  Jag tänker inte ha med detta otyg att göra längre nu blir det hårdhanskarna på.


Jag jobbar mycket och har ett fantasktiskt jobb, underbara kunder och ett underbart liv med många trevliga vänner och bekanta. Jag har en underbar sambo och en makalös dotter och 3 fantasktiska hundar. Jag önskar mig inget mer! Dock vill jag ha respekt när jag ger det till andra.


Så jag vill bara säga Våga Mogna!! Dax att man tar ansvar för sina handlingar och står för vad man säger!

Av Carina Losenborg - 15 augusti 2010 19:02

I lördags var Jag och Emma, min kollega på Frisk Hund på Stardogs Freestyleläger och masserade hundar. Det är Emma Willblad och Frida Binette som driver stardogs. Måste säga att vi fick ett enormt trevligt och vänligt bemötande! Väldigt många trevliga människor, duktiga hundar och underbar stämning. Jätteroligt att vi fick komma och massera på deras läger.


Vi ska även vara med på deras nästa läger som kommer att hållas nästa helg. Då är det lydnad, agility och frisbee. Det finns 3 platser kvar 1 plats för Jenny Damm och 2 för Zeljko Gora, för mer info gå in på www.stardogs.se  och om ni har möjlighet så tycker jag absolut at ni ska ta chansen att åka på detta! Det kommer bli en upplevelse jag lovar :)

Mina egna hundar har fått ha ett par tråkiga dagar med mycket bilåkande, bilsittande och stilla liggande i lägenhet. Detta är dock oxå nyttigt och bra för dem att de kan då det ibland blir så att de inte hinns med så mycket. En bra hund ska klara av att ha tråkigt oxå.


Idag har jag oxå hunnit med att massera en del men bara människor, jag och Emma har hunnit med en hel del jobb oxå vilket har varit bra. Vi hade en massa som vi behövde göra, det finns mer men det viktigaste hann vi nog med idag iaf.


Nu börjar dagen närma sig sitt slut och jag är trött, har jobbat hela helgen och det känns i kroppen och imorgon är ännu en dag med jobb. Dock ska jag försöka hinna med mina egna hundar lite oxå. Om inte annat så kanske jag lär dem lite nya trix som jag lärde mig på lägret :) Alltid roligt när man snappar upp ett och annat. Nu ligger mina hundar helt utslagna och sover, det är jobbigt att inte göra någonting :)



Presentation

Fråga mig

11 besvarade frågor

Omröstning

Om Bus nu är dräktig hur många valpar kommer hon då att få??
 1-2 st
 2-3 st
 3-4 st
 4-5 st
 5-6 st
 6-7 st
 7-8 st
 8-9 st
 9-10 st
 fler än 10

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards