Aussieringens

Alla inlägg under augusti 2010

Av Carina Losenborg - 13 augusti 2010 14:49

Visst är de underbara! Och till salu så hör av er om ni är intresserade! Pappa till valparna är min hane Beon och mamman är en tik som heter Zookie.


    

Av Carina Losenborg - 13 augusti 2010 12:47

Vaknade, funderade på att gå upp men regnet och åskan mullrade.. jag vill verkligen inte idag, jag vill bara glömma att jag ska tävla med hundarna i kväll. Dock är det svårt att glömma när jag redan nu är jättenervös..

Jag är dock uppe sedan många timmar men inte ens hundarna ville gå ut i åskan så det fick bli en kortis på morgonen, sedan har jag varit och ätit lunch med en kompis och snart kommer det en kund..

Sedan ska jag fundera på hur jag ska lägga upp resten av dagen, jag vet inte, ska jag träna med dem, ta en långpromenad, lägga mig och somna och försova mig så jag missar tävlingen???   


Nej det ska jag givetvis inte men jag känner en enorm press på att denna tävling måste fungera bra. Känns riktigt jobbigt att det är så men jag önskar att iaf en av dem skulle gå bra. Att en av dem visar att de faktiskt kan momenten som vi har tragglat på nu så länge.. Att en av dem skärper till sig och visar framtassarna. Skulle göra mig så lycklig! Jag vet ju att båda kan om de vill så det är så frustrerande att de inte kan visa det på tävling.. suck..


iaf har jag anmält dem till ännu en tävling nu.. men jag behöver lite medgångar nu känner jag, jobbar och tränar hela tiden och ibland behöver man att det går bra oxå, om inte annat för att orka hålla igång. Jag vet vad jag måste göra i kväll och jag vet hur jag ska få mina hundar att iaf utföra momenten så nu hoppas jag på att de gör det oxå. Snälla??    

Av Carina Losenborg - 12 augusti 2010 14:33

Nu har vi haft genrep på forserums bk, vi gjorde det helt tävlingsmässigt utan godis mm.


Beon:

platsen - inga problem han ligger fint

tandvisning - inga problem

linföringhet - okoncentrerad som vanligt, måste busa igång honom så att han är med..

läggandet - lägger sig bra, dock vill han ju inte sätta sig..

inkallningen - fick kalla in 2 ggr, tror det var för att jag blev lite irriterad på honom innan inkallningen då strular han så det måste jag tänka på.

ställandet- inga problem ställer sig kanon.

apporten - han tar den o håller den :)

hoppet - kanon inga problem


Bimbo:

platsen - inga probem

fot - går helt ok, lite snea sättanden mm men kanonbra annars

läggandet - lägger sig snabbt och bra

inkallningen - jättebra idag

rutan - inte jättesnabb dit men det räcker med ett kommando för att få in henne i rutan

apporten - leker lite med den när hon ska ta den annars kanon

hoppet - hoppar tillbaka innan jag sagt till henne.

fjärren - strular med första sättandet sedan gör hon det bra men det är alltid första som är problem. Jag blev riktigt arg på henne idag. Jag förstår inte varför just det ska vara problem? hon brukar göra det kanon på träning men idag så bara ville hon inte.. jag gjorde om det ett par gånger men fick till det tillslut så vi slutade med att hon gjorde det kanonbra. så nu hoppas jag på att hon gör det bra imorgon oxå.


känner mig lite låg idag.. känns som om det kan gå hur som helst imorgon, vet verkligen inte hur det kommer att gå, men jag vet att mycket beror på hur jag är. om jag kan få igång beon så bör han ta ett första pris och om jag kan dämpa bimbo till lagom hög nivå så går hon kanon. Båda kan få 1:a pris men kan lika gärna strula massor.. usch nervös..

Av Carina Losenborg - 12 augusti 2010 10:20

 Igår var det träning ute hos emma vi skulle lägga spår till hundarna och låta dem testa på rapporten. Givetvis regnade det, det gör det alltid när vi ska träna så man börjar bli van   


Iaf så gick jag Emma och Jossan och lade spår till 6 hundar. Bus fick ett rakt spår med godis och en apport i slutet.
Beon fick ett spår med vinkel, med 2 apporter och Bimbo fick ett spår med 2 vinklar och 2 apporter dock råkade hennes spår bli i ett träsk så det var väldigt blött och svårt att gå.. hela sjöar stoppade mig..


Iaf medan spåren låg så gick vi tillbaka hem till emma och där träffade vi Ulrika, Emma (annan emma), jessica, Amanda, och en kille till som jag inte kommer på vad han heter. Iaf så gick vi allihop iväg och lät hundarna en och en testa på rapport, vi gjorde egentligen en relativt kort budföring med alla eftersom Bimbo var den enda som hade gjort detta innan.


Jag började med Bimbo för att visa hur man ska göra, hon springer raka sträckor kanon, utan problem så vi testade en gång i kurva oxå, först var hon tveksam med det gick snabbt över och då kom hon springade.
Beon fick testa på att sprinag till Ulrika och det gick oxå bra, när han kom på att hon hade roliga saker så gick det kanon. Bus likaså fick oxå springa till Ulrika och det gick oxå bra men det går ju alltid bäst att komma till matte   


När vi hade kört alla hundarna så gick vi ut i skogen för att låta hundarna ta spåren. Bus gick först och tog sitt spår bra men hon är lite tveksam i spåret.. ska försöka lägga fler med henne så att hon får mer träning, dock tog hon apporten så jag är nöjd.

Beon gick bra men tappade bort sig tappade vinkeln men hittade på spåret igen och tog båda apporterna, Bimbo tappade oxå bort sig i träsket men tog oxå upp spåret igen och missade en apport men tog slutapporten. Inget lätt spår för henne i träsket så jag är nöjd. Sedan lade vi spår till de hundar som inte hade lagt några och gick tillbaka till bilarna och fikade, därefter fick de oxå ta sina spår. Måste säga att jag är mycket nöjd och glad över att ha fått se så många duktiga hundar. Alla tog sina spår och alla sprang på rapporten. De allra flesta hade inte testat varken spår eller rapport innan så det var roligt att deras hundar var duktiga.


Idag blir det genrep inför tävlingen imorgon. Vi ska träffas vid 12 uppe på forserums bk och köra igenom alla hundarna. Detta ska vi köra helt tävlingsmässigt så att vi känner oss redo inför imorgon. Ska bli spännade och se hur det går.. Dock är jag redan nervös men det är kanske bra att träna när man är nervös   

Av Carina Losenborg - 11 augusti 2010 13:42

Jag och Tuva har bakat munkar.. Se så fina de blev :)


    

Av Carina Losenborg - 11 augusti 2010 11:39

Till Emma - skönt att vi är 2 som är arga på samma person iaf :)


Igår gick jag faktiskt ut och tränade med alla hundarna, Beon gick kanon, han lade sig snabbt, var fokucerad och kanonduktig, Bus var oxå duktig, hennes fot är riktigt bra :) och hennes lägganden är oxå bra.

Men Bimbo kände lukten av mat så hon var hur ofokucerad som helst fick ta tag i henne och säga till henne på skarpen men sedan lyssnade hon, gjorde hela 2:an men inkallningen var ingen kanonhit igår, hon ville inte stanna, fick bli förbannad innan hon lyssnade och gjorde en klockren inkallning. Men hon är som hon är..


Idag håller jag på att baka munkar med Tuva. Hundarna ligger och sover efter morgonpromenaden och just nu väntar jag på att degen ska jäsa. Jag ska se om jag kan lägga in lite bilder till er på resultatet senare.


Idag blir det skogen med alla hundarna, vi ska träffas ett helt gäng utanför Nässjö och köra både spår och rapport med hundarna. Det ska bli jätteroligt att träffa alla och får träna lite. Alltid roligt att göra något med hundarna.


Sedan på torsdag blir det träning inför tävlingen, vi ska träffas på forserums bk kl 12 och gå igenom hela 1:an och 2:an.. känns alltid skönt att ha tränat ordentligt innan. Sedan hoppas jag att fredagen går bra. jag funderar lite på hur jag ska lägga upp dagen och om jag ska ev ge Bimbo sin mat innan vi tävlar eller iaf en del av den.. tror hon hetsar upp sig mer på tom mage än på full.. får se jag kanske testar det iaf.



Av Carina Losenborg - 10 augusti 2010 09:46

Igår blev jag arg och det är inte ofta jag blir det men nu blev jag det. Ibland tror vissa människor att om man blundar för saker så finns de inte och kan inte ställa till problem. Om man bara inte svarar på telefon, sms och mail så finns inget problem. Men så fungerar det ju inte riktigt eller hur?
Jag blir så trött på att behöva jaga personen och sedan upptäcka att hon gör saker bakom vår rygg som hon inte ska och inte får göra. Suck ja ja det ordnar sig väl.


Jag har iaf haft kunder på morgonen och sedan varit ute med hundarna. Nu sitter jag och äter en välbehövlig frukost. Dagen består sedan i att fler kunder kommer man jag ska se till att jag hinner med att träna idag oxå. Jag vill helst köra igenom hela 1:an och hela 2:an. känner lite panik inför tävlingen på fredag men inte för att hundarna inte kan momenten utan för att jag alltid blir nervös och hispig innan tävlingar.

Detta är jag ända fram till jag står med hunden och ska starta fotgåendet. Då tar jag alltid ett djupt andetag och sedan släpper allt. Sedan är det bara att köra.


Jag tänkte att jag ska sätta upp mål med denna tävlingen som kommer och om jag når dessa mål ska jag vara nöjd oavsett om jag får ett första pris eller inte.


Bimbo:

  • att hon ligger på platsen
  • att hon inte tjuvstartar på inkallningen
  • att hon har minst en 10:a

Beon:

  • att han lägger sig på läggandet
  • att han stannar på ställandet
  • att han har minst en 10:a

får se om jag kan nå dessa mål :) Det tror jag :)

 

Av Carina Losenborg - 9 augusti 2010 11:35

Igår var jag Ulrika, Tomas och Josephin uppe i forserum och tränade lydnad. Vi hade ok väder även om det duggade en hel del. Det gör ju inte så mycket.


Jag kom innan de andra och tog en promend med hundarna sedan tog jag med mig Bus ut på planen. Hon är riktigt rolig eftersom hon är så taggad när man tränar med henne.

Platsen- den börjar komma nu, hon ligger kvar riktigt fint och vet nu att ordet plats betyder att man ska ligga.

Fot - kanonbra, hon tappar inte koncentrationen en enda gång, går hon så bra på en tävling har hon iaf en 9:a :) hon har kanonfina och snabba sättanden oxå.

Läggandet - nu kan man lägga henne under gång men inte gå ifrån henne, men det kommer.

Inkallningen - jättebra, snabb och har en bra ingång.

Ståendet - kan hon inte än. stannar bara med mycket dubbelkommando

Apporten - tar hon med håller inte kvar den.

Hoppet - inga problem


Sedan kom de andra.Vi började med en klass 1 plats och då bytte jag hund och tog ut Beon.

Platsen - inga problem han ligger jättebra

Fot - han är lite okoncentrerad men går där han ska iaf.

läggandet - segar, men lägger sig.

inkallningen - inga problem kommer snabbt.

ställande - kanonbra

apporten - tar den iaf och kan hålla kvar den ibland.

hoppet - inga problem


Bimbo kom sedan och med henne körde jag hela klass 2

platsen - kanonbra inga problem, lade sig fint och låg hela tiden utan att pipa.

foten - lite slarv men går jättebra

läggandet - slänger sig ner så det är inga problem

inkallningen - stannar kanonfint

rutan - springer fint in i rutan. :)

apporten - leker lite men kommer fint med den, har bra tempo.

hoppet - vill ibland inte sätta sig men gjorde det 2 ggr och då satt den klockrent.

fjärren - strulade lite så jag korrigerade henne och efter det gjorde hon en kanonfin fjärr.


Sedan körde jag även lite agility med Bimbo, däcket som vi har haft så mycket problem med gick kanon, hon tog gungbrädan bra och slalomen gick bra.


Jag är helnöjd med alla hundarna, de är verkligen duktiga.

Idag blir det ingen uteträning ev så tar jag och tränar apportering här inne lite senare men jag har kunder hela dagen så det blir nog inte så mycket tid till det heller..

Presentation

Fråga mig

11 besvarade frågor

Omröstning

Om Bus nu är dräktig hur många valpar kommer hon då att få??
 1-2 st
 2-3 st
 3-4 st
 4-5 st
 5-6 st
 6-7 st
 7-8 st
 8-9 st
 9-10 st
 fler än 10

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards