Aussieringens

Alla inlägg under oktober 2010

Av Carina Losenborg - 24 oktober 2010 19:21

Är just nu arg, förbannad och otroligt trött på att få skulden för saker som jag inte har gjort. Denna gången fick mina hundar skulden för något som de inte hade gjort och när de sedan kommer på att de har skrikit och anklagat mig för saker som inte är sant kan man då säga förlåt eller att det var inte meningen?? Nej då jag ska bara finna mig i att ta skiten..


Fick huvudet avskällt för att hundarna tagit och ätit upp en hel sko!! De hade gått in i ett låst rum, hoppat upp i fönstret, tagit skon och ätit upp den! En hel sko utan att lämna minsta spår efter sig?? Eller om de inte hade ätit upp den så hade de gömt den, grävt ner den i golvet eller sålt den på blocket. Sedan hade de gått ut ur rummet och låst dörren efter sig.. Och allt detta utan att jag hade märkt något. Suck är detta rimligt??? Nej självklart inte.. Men det hindrar inte personen från att stå o skrika på mig hysteriskt.

Men får man någon ursäkt när skon senare hittas i den egna garderoben?? Nej!

Man får höra att man inte ska förvänta sig saker och speciellt inte ursäkter men jag förväntar mig faktiskt det. Är det så orimligt?

Ibland orkar man bara inte, att vara vuxen är inte alltid så lätt. Jag har känslor och jag kan oxå bli sårad. Jag mår skitdåligt när mina hundar mår dåligt eller om någon skäller på dem. Om de gör något dålig så säger jag till dem men att få skäll för saker de inte har gjort?? Vet att hundarna inte förstod bråket och att de inte förstod vad de blev beskyllda för men i min själ gjorde det enormt ont. Jag älskar mina hundar!!


Känslan som jag har haft hela dagen är nu borta, jag var så full av energi och glädje men nu är jag bara arg, förbannad och ledsen. Varför??? 

Av Carina Losenborg - 24 oktober 2010 16:44

Idag har det varit full rulle hela dagen. Vaknade vid 8 tiden men eftersom jag hade sovmorgon som inte händer så ofta låg jag kvar o njöt länge i sängen.

Sedan gick jag upp och gick ut med hundarna i regnet.


Efter det har jag bakat muffins, en mjuk pepparkaka och 2 satser med bullar, både med vaniljfyllning och med kardemummafyllning. :)

Jag har tvättat och städat hela köket oxå.. Det är jättefint där nu. damsugit och tvättat av golvet där oxå. Jag har städat frysen och slängt allt som var gammalt och gått ut med massor av sopor.. Tvättat och hängt ett par tvättar oxå :)


Känner att jag har varit duktig idag o hundarna har inte velat göra något, öppnar man dörren står de länge om undrar varför de ska gå ut i detta dåliga väder.. o ja det kan man undra, de springer ut o kissar och kommer sedan i rasande fart och vill gå in igen.. så vi har inte tagit några promenader på dagen utan tar en lång ikväll istället.. :)


Imorgon ska jag jobba hela dagen.. jag börjar vid 9 imorgon och jobbar fram till kl 19.00 men har en stund mitt på dagen då jag tänkte träna lite hund.. :)

Funderar på om jag ska gå igenom klass 3 momenten och se vad hon kan.. tror hon kan ganska många av dem..



Av Carina Losenborg - 23 oktober 2010 15:47

idag var det dax att åka till Mullsjö Bk och tävla appell spår med Bimbo. När jag vaknade på morgonen vräkte regnet ner så vi satte på oss ordentligt med kläder. (inte för att det hjälpte :))
åkte ut till Mullsjö och vid lottningen fick jag startnr 5 av 6.
Vi satte oss sedan i bilden och åkte till Habo där vi skulle lägga spåren.
Spåret gick jättebra och vi fick 9:or av båda domarna :) Hon strulade lite vid första apporten men sedan gick det som en dans :) Hon tog alla apporter utan några problem :)


När alla spår var avklarade åkte vi tillbaka till Mullsjö, där vi efter en snabb lunch gick ut och lade hundarna för platsen.. Just när vi skulle gå på planen så rök 2 hundar (sök o rapporthundar) ihop. så jag var tvungen att dra undan Bimbo som hamnade mitt i bråket.. Suck, mitt hjärta slog nog 300 slag/sekund vid det laget..

Iaf så gick vi in och gjorde platsen och jag var jättenervös och aldrig har väl minutrarna gått så långsamt.. Men kvar låg hon och stilla oxå så det blev en 10:a från båda domarna.

Sedan var det dax för budföringen där hon sprang jättefint ut och tillbaka en 10:a där oxå från båda.

Sedan körde vi lydanden,hade kunnat gå bättre, kände att hon var lite seg och hon åt snö när hon kom åt en överlag är jag jättenöjd med henne..

Här kommer hennes poäng:


Spår:          9                       9

Budföring: 10                       10

_____________________________________________

summa specialen 83 poäng av 90 möjliga


Platsen:           10                       10

Linförighet:      7                         8,5

Framförgåendet : avstod detta moment
Platsläggande:  8,5                      8,0

inkallning:        9,5                      9,0

apportering:     8,5                      8,5

hopp:               10                       10

_____________________________________________

summa lydnad 190 poäng av 230 möjliga


Vi fick allt som allt 273 poäng och vann alltihop :) Min underbart duktiga Bimbo:)

Så nu är hon uppflyttad lägre :)


Av Carina Losenborg - 21 oktober 2010 16:05

Jobbat i Mullsjö hela veckan och så även idag, dock upptäckte jag att Bus hade börjat löpa igår så jag fick dela på hundarna i natt eftersom jag inte vet när hon började. Sedan ringde jag till mamma och frågade om hon kunder ta Beon, jag jobbar ju mycket denna veckan och kan inte hålla koll på dem hela tiden och valpar vill jag inte att hon ska ha nu.


Så imorse blev det att åka runt Habo för att lämna honom, han blev så glad att han skrek när han såg mamma :) snacka om att han gillar henne :)


Ikväll ska jag jobba fram till 9 så Bimbo och Bus har fått följa med mig ut i skogen en stund och leka med en labrador. De hade så roligt och mina hundar hittade givetvis ett smutsigt dike att leka i så de var kolsvarta.. Hmmfff.. varför har jag alltid de skitigaste hundarna?


Har även anmält Bimbo till ytterligare en tävling och sedan har jag lagt in en omröstning här på bloggen där ni kan hjälpa mig att välja vilken hund jag ska tävla med den 21 November. Bimbo?? Beon?? eller Bus??? Ja säg vad ni tycker..


Tränat en del på fjärren med Bimbo idag, vi passade på när det var lunchrast. Hon gör ett jättebra ställande från ligg nu så det är roligt!


I helgen som kommer ska jag tävla appellen med Bimbo, ska bli jättekul o se hur det går. Borde inte vara några problem med det vet man ju aldrig innan man har startat, enda problemet som jag ser det är att hon just nu är så övertaggad eftersom hon har fått ta det lugnt hela veckan.

Av Carina Losenborg - 18 oktober 2010 18:04

Idag har varit en dag full med saker att göra. Jag vaknade vid 5.30 och kunde inte somna om, låg fram till klockan ringde vid 6.30 och sedan gick jag och gjorde mig iordning. Väckte Tuva och släppte ut hundarna, sedan lastade jag in hundarna i Bilen och åkte upp till Ryhov. Jag hade en tid kl 8 på allergimottagningen för att diskutra mina allergier och att ev få en adrenalinspruta.

Jag gjorde pricktest på båda armarna och på ryggen, jag fick göra andningsprov, tog blodprov och sedan fick jag prova en adrenalinspruta. så mina armar och min rygg är prickiga och mitt lår är jätteömt.

Sedan åkte jag och hundarna ut till Mullsjö Folkhögskola där jag ska jobba som datalärare i veckan. de hade ont om lärare så de ringde mig :) alltid rolig med lite omväxling o jag är ju i princip uppvuxen på skolan så självklart ställer jag upp :)

Tog en lång promenad med hundarna och de gillade att bada i Mullsjön :)


Sedan har jag jobbat, på rasterna har hundarna fått vara ute men inga längre rundor men iaf.. sedan åkte vi hem vid 20 över 4 och nu har jag kunder fram till kl 8 ikväll :) Hundarna har kanske inte haft det så roligt idag men de är iaf rastade och fått leka en del.  Man kan ha det sämre än så :)


Ikväll kommer jag nog sova ovaggat för jag är ganska trött redan nu.. men jag har ju en snäll sambo som fixar mat och handlar mm så jag behöver bara komma hem och äta och sova :)

Denna veckan kommer jag att jobba fruktansvärt mycket men det är ju bara en vecka så det löser sig. En vecka tåkigt kan man stå ut med som hund. I helgen blir det nya tävlingar då jag och Bimbo ska tävla appellen :) det ska bli jätteroligt. Dock måste jag hinna träna lite på det oxå :) 


Mycket ska hinnas med på kort tid :)

Av Carina Losenborg - 16 oktober 2010 14:28

Blev lite sugen och tyckte lite synd om Bus så jag satte på mig och gick ut för att träna med bara henne :)


Jag säger det igen, hon kommer blir en kanonduktig lydnadshund så bra som hon går fot :) Hon följer en exakt vart man går och har hela sin uppmärksamhet riktad just på en själv. När man går med henne känner man sig som centrum i uiversum till skillnad från de andra hundarna som ibland kan hitta saker som är roligare än matte.

Tränar både linförighet och fot med henne och hon går jättebra, har snabba sättanden. Bara att träna vidare så att hon får mer erfarenhet. ska lägga in stegförflyttningar mm på henne så hon blir extra säker på possitionen.

Tränar sedan läggande med henne och det gör hon kanonsnabbt och bra, jag går ännu inte ifrån henne utan bara lägger henne och berömmer men hon slänger sig ner.
Inkallningen gör hon bra men har en tendens att sitta och rycka, man hinner inte öppna munnen innan hon kommer så det ska vi träna vidare på med att förlänga tiden och göra det svårare för henne men först måste hon kunna det 100 gånger av 100.

Sedan började vi träna ställandet, vi kör det med boll och bollen är jätterolig tycker hon, när hon leker med bollen vill jag sedan att hon kommer och lämnar den till mig i handen och då får hon en godis. Detta är bra grundträning för apporteringen. Hon tycker det är kul men lite svårt ibland då bollen har ett eget liv och hoppar iväg.. :)

Sedan tränade vi platsen och den gjorde jag på kort avstånd med mycket beröm , dock låg hon fint även när det blev störningar som t ex att Björn kom hem och kom och pratade med mig. Hon låg kvar!! Min duktiga lilla hund!


Apporten upptäckte jag att jag har glömt på hundklubben när vi var där och tränade sist så den ligger nog där på planen, så det blev ingen träning på det men jag får ta det en annan dag..


Jag ska lägga upp mål för hundarna inför 2011. Bimbo blir ju inte så svårt men de andra har jag inte funderat färdigt på än.. Jag ska iaf köra upp Bus i lydanden då hon kommer bli bra på det och hon tycker det är roligt. Beon ska få gå 2 kurser och givetvis tävlas med oxå. 
Bus ska sedan få tävlas en del i agilityn och det blir nog bra för henne då hon både är snabb och smidig.
Och Bimbo får gå här hemma och drälla med sina valpar :) Vilket hon som vanligt kommer tycka är roligt och stimularande så det är inga sorger för henne.


Nu längtar jag efter att lydnadskalendern för 2011 kommer ut så jag kan börja planera våren. 

Av Carina Losenborg - 16 oktober 2010 13:03

Idag var det tävling i boxholm och jag skulle tävla med både Beon och Bimbo. Jag åkte i god tid och tog en runda i skogen så hundarna fick springa av sig lite innan jag åkte vidare till Boxholm. Väl framme så var jag i god tid så jag svängde in på Ica och handlade lite Frolic :) Tänkte att Beon skulle få för han behöver dras upp lite ibland.


Kommer dit och vi lottas som nr 2 i klass2 och nr 1 i klass 1 :) Först ut ska alltså Bimbo. Tar ute henne och står länge vid bilen och tänker ska jag verkligen ta med godis när jag ska tävla henne, (hon brukar bli övertaggad av godis) men fast jag vet detta tar jag med godis..

Kör henne lite och hon taggar upp.. gör allt för godis..

Går in på plan och lägger henne plats går därifrån och efter ett par min ropar de på oss då springer Bimbo och hund nr 3 omkring och leker.. Hmm.. ja ja bara att acceptera en 0:a, sedan gör inte Bimbo ett rätt under hela programmet, hon var nog jättekul att titta på för hon hade jätteroligt.. Men så många poäng blev det inte.. ja ja är hon på det humöret är det bara att acceptera att hon inte fungerar att köra lydnad med med fick kommentaren att det är en glad, underbar hund som är kul att se på.. o ja det är hon.. Men denna gången är det helt mitt egna fel jag skulle inte ha tagit fram godiset utan kört med boll bara.. Men lätt att vara efterklok.


Sedan ska jag köra Beon och han gör allt bra men lägger sig inte på läggandet under gång så den 0:ade vi, därför missade vi 1:a priset precis.. Han hade en massa snea sättanden oxå vilket drog ner poängen men han skötte sig jättebra min stora kluns..


har haft en rolig dag och det är ju samma hundar som åkte med hem som jag åkte dit med.. :)


Sedan ett stort grattis till Annika som tog ett 1:a pris idag med 170 poäng!!

Av Carina Losenborg - 15 oktober 2010 17:15

Packade in Tuva och alla hundarna i bilen och åkte ut i skogen. Jag tänkte att jag skulle låta Bimbo och Beon springa av sig inför imorgon.. Vi gick där i skogen och givetvis hittar vi massor av trattisar, men jag är ganska trött på svamp just nu, har plockat och torkat massor.. så nu får någon annan plocka dessa skogens små hemligheter :)


Nu har iaf hundarna sprungit av sig och jag är helt slut och det är dax för soffan och fredag. Imorgon är det tävling och jag är inte ens lite nervös för Bimbo men Beon är jag lite nervös för.. men förstår inte varför egentligen.


Skriver mer imorgon efter tävlingen så får vi se hur det har gått och förhoppningsvis är det en glad bli som åker hem imorgon oxå :)

Presentation

Fråga mig

11 besvarade frågor

Omröstning

Om Bus nu är dräktig hur många valpar kommer hon då att få??
 1-2 st
 2-3 st
 3-4 st
 4-5 st
 5-6 st
 6-7 st
 7-8 st
 8-9 st
 9-10 st
 fler än 10

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11 12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23 24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards